пʼятницю, 9 серпня 2013 р.

Три літні обкладинки

Вчора віддала дуже приємній пані її замовлення - обкладинки для паспорта. Вирішила зробити їх у яскравих літніх тонах. Отож - зустрічайте


І ще декілька фото - в деталях і сольно

Німецька канва, нитки ДМС.


Номер 1, полтавська: штапівка, виколювання - солов'їні вічка і товмацька зірка, гладь пряма і коса


Номер 2, рівненська: пробувала свої сили у верхоплуті, який так полюбляли на рівненщині як оздобу для комірців. Отож - верхоплут у різному виконанні (поверховий, по діагоналі...), козлик.


Номер 3, чисто чернігівська: лиштва, штапівка, традиційні кольори і візерунки.

2 коментарі:

  1. Замечательные вышивки! На верхоплут смотрела как на кроссворд -загадку так и не разобралась в ходе нитки. Откуда начинали, как двигались?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ганзя, він такий і є - загадковий :) Але якщо розібратись, то все не так складно. Діагональний верхоплут шиється горизонтальними рядочками - з підошви до верхівки і вниз. Секрет у переході між горизонтальними рядами - якщо одна "завитушка" ниткою по верху шиється на основі 2 вертикальних стібків, то в одному горизонтальному ряді шиється на 1 вертикальний стібок більше, тобто ще половинка однієї "соти" (якщо по бджолиному :)
      Я виклала на своїй сторінці в Однокласниках майстер-клас по верхоплуту на основі цієї обкладинки. Якщо цікаво, то заходьте в гості
      http://www.odnoklassniki.ru/yuliya.goncharova2/album/513313817965

      Видалити