вівторок, 2 квітня 2013 р.

Сорочка для доні "Білі троянди"

От-от зима нарешті покине нас (загостювалась же цього року!)

А у мене подія - завершила-таки вишиванку для доні! Розпочала ще у серпні минулого року, під кінець навіть почала боятись, а чи не виросла моя малеча поки мама сорочку дошиває. Але ніби усе в порядку - ще навіть трошки запасу є, тож, сподіваюсь, до наступного року ми ще покрасуємось.



Матеріали: білоруське лляне полотно і некручений шовк, що так гарно виблискує на сонці

Техніки вишивки: мережка через чисницю з настилом і прутиком, мережка "вісмка" з нанизаним чеським бісером, набирування, зубцювання манжетів і комірця. Збиралася сорочка докупи змережуванням "червячок" і чернігівським змережуванням "шеляжок". Крій - традиційний, прямокутниками. Вся робота виконана вручну.




А ось і моя красуня у новій сорочці.

8 коментарів:

  1. Ого-госеньки! Ну нічого собі сорочечка для малечі! Хвала ручкам за РУЧНУ сорочку! Тут від одного вишитого зомліти можна, а вона ще й зібрана змережуванням! Чесно скажу: дивилася я те змережування - ну не можу я допетрати, що й як там. Юль, якщо маєш якесь доступне МК - кинь мені. Бо так думаю, що дочці сорочку теж так робитиму. Браво майстрині!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую :) Виявилось, що це змережування не таке вже і складне, головне наважитись спробувати. Воно у мене ще не ідеальне: на стиках трохи "напартачила", але досвід вже здобуто, та і там не сильно помітно.
      МК по шеляжку є тут http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/38-390-56881-16-1343069161

      Але я робила трішки інакше, як описано в книзі Українське народне мистецтво, Вишивання і нанизування, автор Литвинець Е.М. , теж вийшло

      Видалити
  2. Юля, сорочка неймовірна!!! А доня так вже підросла - справжня красуня! Щастя в маминій сорочці :))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олю, дякую :) Росте, росте... Вже в школу цього року. Як подумаю - просто жах! Але ж це життя - діти ростуть, ми стаємо ще молодші і гарніші :)

      Видалити
  3. Доброго часу, пані Юлю! Переглянувши Ваші роботи, захотілося подякувати Вам за неймовірну красу, витонченість та розмаїття наших суто українських технік! А майстерність виконання просто вражає!!! Браво :)
    Пишу саме у цьому пості, бо якраз розпочала роботу над схожою сорочечкою для похресниці. І теж планую використати старовинний крій прямокутниками. Але оскільки я сама раніше такого не робила, то, перечитавши інформацію про цей вид крою, в мене виникло питання - чи потрібно саме в дитячій сорочці пришивати ластку? Дівчинці 9 років. Буду вдячна за пораду.
    Дякую :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пані Оксано, дякую за компліменти! Це надихає на нові роботи і нові звершення. У цій сорочечці я робила ластку, доні 6 років і я вирішила не сподіватись на "авось" і не мордувати дитину сковуючи її рухи. а так вона може рухатись так, як їй зручно і ніде нічого не тягне. До речі, горловину вже стягувала прямо на фігурі, щоб знову ж таки забезпечити максимальну зручність у рухах. Доня каже, що їй зручно у цій сорочці, так що можна вважати експеримент вдалим.

      Видалити
    2. Дякую Вам за те, що поділилися своїм досвідом :)

      Видалити