вівторок, 5 листопада 2013 р.

Сорочка "Державна"

І знову блакитний період у вишивці - чоловіча сорочка. Вишивалась вона для консула нашої країни у Китаї, тому і "Державна". Сподіваюсь, він гідно буде представляти Україну у такій вишиванці.


Основний візерунок обведений орнаментом зі стилізованими тризубами...


Тканина - луцький "Оксамит", нитки - муліне ДМС.

Техніки - гладь, зерновий вивід, козлик, мережки "прутик", "стовпчик" і "через чисницю з настилом", манжети і комір оформлені зубцюванням.

5 коментарів:

  1. Ого! Для консула! Вітаю! Впевнена, в такій сорочці він гідно представлятиме нашу країну.

    ВідповістиВидалити
  2. Державна сорочка - то наша гордість. Молодець! Пишаюсь твоїми успіхами. Юля, у мене питання, якщо можна: як ти ховаєш ниточку, якщо не вистачило завершити рядок у мережці через чисницю з настилом та прутиком? І як тоді додати нову ниточку (де ховати краєчок)? Я нарешті наважилась спробувати робити цю мережку. Не пройшли дарма наші з тобою розмови про цю технику вишивки :) Наталка.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталочко, дякую!
      Якщо не вистачає нитки на рядок (а так завжди буде, якщо мережки треба багато вишивати), то ховаю нитку під настил або в обмотку рядочків (мережка "панка"). Можу навіть обкрутити нитку ніби утворюючи вузлик і ще далі затягнути. А добавляю нову нитку ще простіше - складаю одну довгу нитку навпіл і починаю з кінця, де утворюється петелька. Якщо ж мережка вишивається в одну нитку, тоді починаю так само як і закінчую - з вивороту заплутую кінець нитки у вже вишитому.

      Видалити
    2. Щиро дякую за пояснення, Юля!!! Дуже вчасно. Так, мережка дуже велика (28 рядочків на 100 з гаком клітинок), тож нитка закінчується швиденько. Бажаю творчого натхнення та подальших успіхів!
      Наталка.

      Видалити