суботу, 31 серпня 2013 р.

Моя космічно-зоряна сорочка

Довго я йшла до неї... Два роки не давав мені спокою цей візерунок, настільки пронизливо безмежний він був. Але милувалась лише здалеку, набираючись сил і, можливо, досвіду - як вишивального так і життєвого. Нарешті вирішила - пора.

Звісно, у візерунок Сарненщини внесла своє бачення, свою історію, тож від пра-сорочки, давньої, яку вишивала інша, далека у часі, майстриня, моя відрізняється. Можливо так, як подібна внучка на бабусю. Кожна - дитина свого часу. Тож і моє "Зоряне поле" уже скроєно на сучасний лад - з вшивним рукавом і приталеним кроєм. Але відчуття архаїчності і звязку поколінь нікуди не зникли.


Полотно брала у інтернет-магазині "Мережка". Воно теж чекало на цю сорочку майже рік і дочекалось. Називається "Україночка" (втім, не знаю, чи це дійсно назва виробника, чи, може, продавців). По складу - льон з синтетикою - приємне і не парке. Нитки - муліне фірми DMC.

Техніки: вирізування, пряма гладь, курячий брід, косий хрест, верхоплут у різних варіантах виконання, козлик двоколірний.

Ну і наостанок - деталі...

5 коментарів:

  1. Просто слів немає від захоплення. Я просто в захваті від таких шовчиків, від виконання.
    Сама то я навіть звичайнісіньку мережку не можу збагнути як робити. А на таку роботу хочеться дивитися і дивитися, а краще б наживо.

    ВідповістиВидалити
  2. Замечательная вышиванка! Первое желание - пощупать, в манжеты и воротничок верхоплутом просто влюбилась.

    ВідповістиВидалити
  3. Дівчата, дякую! Мені дуже приємно!

    Ганзя, так, верхоплут - одна з моїх улюблених технік.

    ВідповістиВидалити
  4. Гарна сорочка! Верхоплут - це для мене щось незбагненне, ще не пробувала. Вітаю!
    Теж задивляюся на цю тканину. Як вона для хрестика? Зручна?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую :) Тканина хороша. В носінні не сильно мнеться, до тіла приємна і не парить (принаймні коли не 30 градусів по Цельсію у затінку). Вишивати на ній - одне задоволення. Але хрестики будуть трішки витягуватись у довжину.

      Видалити