вівторок, 5 березня 2013 р.

І знову сорочка. "Зіркова"

І знову сорочка. І знову подарунок від дружини на День Народження чоловікові.

Сорочка - спільна творчість з замовницею. Адже хто, як не дружина, краще знає свого чоловіка і знає. що йому сподобається. Чоловіки - цінуйте!

Основа - оберегова восьмипелюсткова розетка: зірка-Алатир, яка уособлює могутність і невмирущість плодючої творчої сили життя. Своєю присутністю Алатир сприяє духовному і тілесному розвитку та добробуту. Нехай він оберігає свого власника.



Трішки про матеріали і техніки

Полотно - коломийський Оксамит, нитки - муліне ДМС. Техніки - пряма гладь, зерновий вивід, козлик, мережка "настил з прутиком без чисниці", набирування. Комір і рукави оформлені зубцюванням.

10 коментарів:

  1. Юля, здорово! Очень праздничная вышиванка у тебя получилась.
    Сама уже сшивала ее?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олічка! Ні, поки не сама - немає достатньо досвіду і інструментів, тож з замовленнями не ризикую. А от своїм буду пробувати. Але коли то ще буде... Поки маю декілька незавершених проектів. Треба довести до пуття.

      Видалити
  2. Гарна робота, Юля. Чудово дивиться. Це ж не білий колір тканини? Монітор не обманює? Скажи мені , будь, ласка, під вишиту частину(перед) швачка тканину нашиває(з вивороту)? а то мені говорить, що так нашивають, щоб неохайного вивороту вишитого не було видно. А мені здається, що то грубо дуже буде... Та й який той виворіт вже такий неохайний при вишиванні лічильною гладдю? не хрестик все ж таки...Як скажеш?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Так, тканина не біла, вона така скоріше жовтувато-бежева. Особливо до прання, а після - висвітлюється, жовтизна сходить. Моя кравчиня нічого не нашиває, бо, сама розумієш, виворіт - не гірше за лице показує майстерність вишивальниці. Так що - тримаю марку (ну так, я нескромна :) ). Це ж стосується і хрестика. Хоча, якщо нашивати планки, теж може виглядати непогано. Але це вже не вищий пілотаж. Плюс - з планкою не повишиваєш мережки, пропадає ефект ажурності

      Видалити
    2. Дякую, Юля! Буду казати швачці, що планки не хочу :). А ще запитання: цей коломийський оксамит тонший за коломийську гребінну №30?

      Видалити
    3. Вони приблизно одинакові по товщині. Тільки Оксамит трішки розтягує орнамент у ширину. Ідеально квадратно не виходить. Хоча у хрестику це непомітно, швидше у гладі, і то не сильно

      Видалити
  3. Яка краса! Захоплююсь людьми, що таку красу створюють.

    ВідповістиВидалити
  4. Ваші роботи вище всяких похвал, у Вас золоті ручки, бережіть їх! Скажіть, а скільки коштує на замовлення чоловіча сорочка 52 разміру, приблизно за складністю як ця на білій домотканній тканині tanichkas.81@mail.ru Дякую

    ВідповістиВидалити
  5. Дуже гарна робота! І о так алатир!

    ВідповістиВидалити