пʼятницю, 8 червня 2012 р.

"Квіт папороті"

Учора нарешті забрала у кравчині пошиту сорочечку.

Ця сорочинка вишивалась на замовлення для дівчинки 5 років. У дівчинки День Народження на початку липня (а чи не 7 липня навіть, точно не пам'ятаю...). Тож вишився для неї "Квіт папороті" - ніжний, незбагнений і таємничий.



Вишивався на коломийському сорочковому полотні нитками віскоза (штучний шовк) індійського виробництва. Техніки для сорочки вибрала ось такі: пряма гладь, кирпичикова гладь, виколювання, зерновий вивід, мережка з бісером. Горловинка стягується на шнурівку з китицями, а рукави закінчуються манжетами, щоб не заважати рухам дитини.

І трошки ближче фото, аби роздивитись у сонячному світлі без спалаху






7 коментарів:

  1. Юлю! Сорочечка просто довершена!
    як завжди :)

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарна сорочечка! Така акуратна робота. Скажіть, як оброблена горловина? І ще: чи можна вишивати сорочку нитками муліне?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Горловина оброблена дуже просто - тканина по периметру загнута двічі всередину і туди продягнута шнурівка. Ось і все. Ну а муліне сорочку дуже навіть можна вишивати. Тільки беріть якісне і перевіряйте на стійкість фарби перед тим, як вишивати, бо може полиняти, особливо цим грішать червоні відтінки. Я надаю перевагу муліне ПНК ім. Кірова і ДМС.

      Видалити
  3. Юля, чергова сорочка - черговий шедевр! Дуже-дуже ніжна сорочечка для тендітної власниці. Дуже подобається!
    Юля, а що таке "кирпичикова гладь"? Вперше про таку чую. Чи є десь описання технології її вишивання?
    З поваго, Наталка

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталко, дякую :)

      Кирпичикова лиштва так називається, бо схожа по вигляду на цегляну кладку. Горизонтально або вертикально поряд кладуться 2-4 стібки і потім зміщуються на наступний ряд, який починається на середині попереднього (схоже за принципом до набирування)

      Видалити
    2. Юля, зрозуміла. Дякую за пояснення! Тепер роздивилась де саме ця "кирпичикова кладка".

      Видалити